Elikadura

MUSKUILU USAINA

AZTIk prototipo berri bat garatu du, muskuiluen lurrunean egostean sortutako ura erabiliz, teknologia berritzaile eta iraunkorrak erabiliz.

Prozesu horretan, muskuiluak egosterakoan askatzen duen urak balio handiko proteinak ditu.

Lortutako produktuak %18ko proteina du (materia lehorrarekiko) eta %5 baino gutxiago hezetasuna kontserbatzeko, hoztu beharrik gabe.

Azken produktuak muskuilu usaina du, eta gizakien eta/edo animalien elikadurarako osagai interesgarria da.

AZTI

hobetzeko estrategiak

INGURUMEN HOBEKUNTZAK

  • %63 murriztea ur gezako eutrofizazio-potentziala (2,8tik 1,02 kg P eq./kg)
  • Uraren %90 birsortzea industria prozesu berean erabiltzeko
  • Giza elikadurarako gehigarri naturalen iturri bat lortzea
IKUSI LEGENDA

Negozio-eredu berrien markoko produktua

Enpresan duen inpaktua murriztea

Produktuen berreskuratze partzialera orientatutako diseinua

Bigarren bizitza bat sustatzeko diseinatutako produktua

Produktuaren bizitza luzeagoa

Erabilera-faseko ingurumen-optimizazioa

Banaketako ingurumen-optimizazioa

Produktuaren bizitza-amaierarako diseinua